The Ultimate Barbecue

Zodra het maar even mooi weer is kunt u ze vaak al snel ruiken; de barbecues. Een barbecuefeest is een leuke en ongedwongen formule, zeker als je je gasten in de watten wilt leggen zonder dat je daarvoor zelf uren in de keuken moet staan zwoegen.
Wil je je barbecuefeest organiseren in stijl, laat je dan inspireren door deze tips voor het feest van de zomer.

 

Voorbereiding:

De voorbereiding is het aller belangrijkste om zelf te kunnen genieten- vergeet zeker niet dat het ook voor jou gezellig moet blijven. Dit wil zeggen dat jij ook mee aan de grote tafel moet zitten, en niet ergens in het achterste van de tuin moet vergaren terwijl jouw gasten van hun margaritas zitten te nippen. Probeer alles wat je op voorhand al kan doen ook te doen- een simpele aardappelsalade, zelfgemaakte koolsla, koude drankjes, sauzen ( indien je ze zelf maakt).

Eten: Wat is het beste voor een barbecue:

Als je barbecue vlees gaat kopen is het belangrijkste dat je vooral vet vlees haalt, natuurlijk vet is de beste beschermlaag voor het vlees zelf. Halloumi is ook een van de beste kazen die je kan gebruiken bij het barbecuen omdat er natuurlijke vetten in zitten. Indien je toch voor wat minder vet vlees kiest, vergeet het dan zeker niet te marineren zodat het toch lekker sappig blijft- er is niemand dat op een gedroogd stuk vlees wil zitten bijten. Als je voor kippenvleugels/ beentjes gaat laat het velletje er ook altijd op zitten, dit weer om het vlees zo sappig mogelijk te houden.

Gebruik veel groenten:

Maak groentespiesjes. Met groenten als courgette, paprika en kleine tomaatjes, aangevuld met ui, champignons en kruiden als rozemarijn en oregano, heb je in een mum van tijd een spiesje klaar.
Gril je groenten: wrijf ze in met wat olijfolie en leg ze aan de zijkant van het rooster.
Wikkel vlees, kip, konijn of vis samen met verse groenten en kruiden in aluminiumfolie (. De smaken vermengen zich en zorgen voor een heerlijk lekker gerecht.
      Als je kleine porties vlees of vis serveert, kan je meer variëren en nog beter combineren met groenten of bijgerechtjes.

Marineer en kruid:

Grillen of roosteren vraagt weinig of geen extra vet of olie. Besprenkel je ingrediënten met olie of marinade in plaats van ze onder te dompelen. Je kan een marinade maken van (olijf)olie met knoflook, tijm, rozemarijn, sjalotjes en citroensap.
Geef je salades een extra dimensie door ze te combineren met (verse) kruiden. Sla is lekker met citroenmelisse, tomaten met munt, dragon of bieslook, komkommer met basilicum of dille en wortelen met kervel of peterselie, een aardappelsalade met bieslook…

Thema:

Dompel je gasten onder in een Fiesta Latina, Aziatisch of Afrikaans thema. Laat je creativiteit de vrije loop. Met bijhorende (tafel)decoratie maak je er een echt barbecuefeest van!

Serveer vers fruit als dessert:

Gebruik de laatste warmte van de barbecue nog om snel een fruitspies of schijfjes appel te roosteren. Of wat dacht je van een papillot van rood fruit? Zalig met een bolletje vanille-ijs.

Veel plezier!